ua en ru

В.Яцуба відвідав ЗАТ "СБК" і поділився планами відомства на найближчу перспективу.

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба відвідав один з найкрупніших заводів в Україні з виробництва цегли «Слобожанська будівельна кераміка», який ініціював проект із відродження будівельної галузі «Цеглина до цеглини - будуємо Україну», повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду України.

Такі проекти, за словами міністра, сьогодні особливо актуальні, коли будівельну галузь глибоко вразила фінансова криза. З огляду на те, що Мінрегіонбуд активно працює щодо здешевлення будівництва житла, більшу частину вартості якого складають саме будівельні матеріали, В.Яцуба позитивно оцінив практику ЗАТ «СБК» з виробництва екологічно чистої і, порівняно, дешевої цегли.

Він проінформував, що прем'єр-міністр України Микола Азаров поставив завдання добудувати до кінця 2010 р. незавершені 786 житлових об'єктів.

За його словами, найближчої середи глава уряду проведе нараду з питань введення в експлуатацію об'єктів житлового будівництва з високим ступенем будівельної готовності, в якій візьмуть участь керівники крупних вітчизняних будівельних компаній, будівельних асоціацій, керівництво Національного банку України та комерційних банків. Міністр, посилаючись на слова голови Національного банку Володимира Стельмаха, зазначив, що сьогодні в комерційних банках є вільними близько 17 млрд грн, які вони готові на певних умовах залучати у будівництво житла.

«Мінрегіонбуд надав Національному банку повний аналіз кожного недобудованого житлового об'єкта з високим ступенем готовності. На яких саме умовах банки готові будуть надавати кредити під будівництво житла, гадаю стане відомо після наради під головуванням прем'єр-міністра», - зазначив В.Яцуба.

ЗАТ «Слобожанська Будівельна Кераміка» (СБК) - українська компанія з іноземними інвестиціями - є найбільшим виробником стінних керамічних матеріалів, лідером своєї галузі. Компанія працює на ринку будівельної кераміки України з 1997 р. На даний час акціонерами СБК є MARA Beteiligungsverwaltungs GMBH (Австрія), що володіє 75% акцій компанії, і Європейський Банк Реконструкції і Розвитку (ЄБРР), участь якого в акціонерному капіталі СБК становить 25%.