ua en ru

В.Яцуба: На реалізацію інвестпроектів розвитку регіонів, у т.ч. на погашення боргів, зі стабфонду передбачено більше 2 млрд грн.

На реалізацію інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіонів, у тому числі на погашення кредиторської заборгованості у державному бюджеті передбачено спрямувати зі стабілізаційного фонду 2 млрд 268 млн 340 тис. грн. Про це повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба на засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування, яке пройшло сьогодні в Криму, передає прес-служба Міністерства.

За його словами, Мінрегіонбуд розробив проект порядку використання цих коштів.

"На наш погляд ці кошти потрібно спрямувати на розроблення генеральних планів та схем планування територій, реконструкцію та будівництво об'єктів соціально-культурного побуту, екологічні проекти тощо", - уточнив міністр.

В.Яцуба висловив стурбованість з приводу того, що до сьогоднішнього дня Міністерству не надійшов на погодження проект порядку використання коштів.

Він повідомив, що Мінрегіонбуд запропонував визначити обсяг фінансування по кожному регіону пропорційно чисельності населення (за виключенням АР Крим, якому пропонується виділити 500 млн грн з урахуванням його унікальних кліматичних умов та статусу півострова як центру оздоровлення і туризму в Україні).

До переліку увійшло 113 об'єктів у Криму на суму 500 млн грн.

Міністр зазначив, що за умови фінансування згаданих об'єктів буде побудовано або реконструйовано 97,6 км газових мереж, 51,8 км водопровідних мереж, 3,9 км каналізаційних мереж, 30 теплових пунктів і котелень у закладах соціальної сфери, 8,8 км тролейбусної лінії. За його словами, буде відселено з небезпечної зони та з дитячого табору "Артек" 72 родини, проведено протиаварійні роботи з інженерного захисту територій на суму 29,4 млн грн, реконструкцію 2 шкіл, 4 дитячих садків, 3 об'єктів охорони здоров'я, 1 об'єкта культури.

Зважаючи на те, що через Сімферополь щорічно проїздить понад 5 млн відпочиваючих, керівництву півострову запропоновано спрямувати 35 млн 653 тис. грн на закупівлю спецтехніки для благоустрою міста.