ua en ru

В.Яцуба: Мінрегіонбуд проводитиме щотижневі наради з приводу реставрації Андріївської церкви

Міністерство регіонального розвитку та будівництва України ініціює перехід до щотижневого графіку консультацій з метою здійснення реставраційних робіт на території Андріївської церкви. Про це йшла мова під час наради під головуванням міністра регіонального розвитку та будівництва України Володимира Яцуби за участю зацікавлених сторін, повідомляє Мінрегіонбуд.

Коментуючи результати наради, міністр зазначив, що вже з наступного дня розпочнуться роботи з гідроізоляції периметру церкви, що дуже важливо з огляду на небезпеку, пов'язану з очікуваними опадами.
В.Яцуба нагадав, що розташування споруди Андріївської церкви на території зі складними інженерно-геологічними умовами впродовж багатьох років призводило до відчутного її осідання, через що несучі конструкції будівлі зазнали значних деформацій. Зрештою, це призвело до динамічного руйнування споруди церкви і стилобату.
Він також повідомив, що за результатами нещодавнього робочого візиту української делегації до м. Брюссель (Королівство Бельгія) та консультацій із комісаром Європейської комісії з питань регіональної політики Йоханнесом Ханом була досягнута домовленість про надання Європейським Союзом технічної підтримки Україні з метою здійснення реставраційних робіт на території історико-культурних пам'яток, серед яких і Андріївська церква.
Міністр наголосив, що питання виконання протиаварійних та ремонтно-реставраційних робіт на пам'ятці архітектури Андріївська церква перебуває на постійному контролі Мінрегіонбуду: "Відтепер, з метою внесення належних коректив та контролю виконання реставраційних робіт оперативні наради за участі представників Міністерства проводитимуться щотижня".