ua en ru

В Японії парламентська коаліція погодила цільовий показник інфляції на рівні 2%

Лідер Ліберально-демократичної партії Японії, що перемогла на парламентських виборах, Сіндзо Абе і його партнер по коаліції - голова партії Комейто Нацуо Ямагуті - погодили цільовий показник інфляції на рівні 2%. Крім того, вони прийняли рішення про великий за обсягом пакет стимулюючих заходів, покликаних підтримати зростання японської економіки і перемогти дефляцію. Про це повідомив сьогодні журналістам Ямагуті. За його словами, питання про перегляд законодавства, згідно з яким працює Центробанк країни, не піднімалось, проте воно може бути обговорене з Абе у разі виникнення такої необхідності, передає Reuters.

16 грудня в Японії відбулися парламентські вибори, за підсумками яких консервативна Ліберально-демократична партія, що знаходилася в опозиції, отримала 296 з 480 місць у нижній палаті парламенту. Союзник Ліберально-демократичної партії - партія "Нова Комейто" отримала 32 місця в парламенті.

Ліберал-демократи виступають за радикальне пом'якшення монетарної політики, що дозволить знизити курс ієни і зробити японський експорт більш привабливим. Вони також підтримують атомну енергетику, а в зовнішній політиці дотримуються націоналістичних поглядів, особливо в питанні територіальних суперечок з Китаєм.

Читайте також: Банк Японії залишив без змін облікову ставку і розширив програму купівлі активів