ua en ru

У Японії скасовано попередження про можливість цунамі

У Японії скасовано попередження про можливість цунамі після події сьогодні потужного землетрусу, повідомляють ВВС з посиланням на ЗМІ країни. Відзначимо, епіцентр землетрусу магнітудою 7,1 знаходився на північному сході Японії.

Раніше повідомлялося, що на північному сході японського о.Хонсю стався новий сильний землетрус. За даними геологічної служби Японії, магнітуда землетрусу склала 7,1. У матеріалах служби йдеться, що попередження про загрозу цунамі було оголошене для префектури Ібаракі. Мешканцям було рекомендовано тимчасово покинути прибережні райони.

За даними інформагентств, підземні поштовхи на о.Хонсю були настільки сильними, що відчувалися навіть у Токіо. Відповідно до інформації, в столиці держави тряслися будівлі.

Нагадаємо, 11 березня 2011 р. на Японію обрушився руйнівний землетрус магнітудою 9,0. За ним пішло цунамі. Стихійні лиха зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декільком вибухів і витік радіації на цьому підприємстві. Ліквідатори до цих пір працюють над усуненням наслідків аварії. За офіційними даними, число жертв землетрусу в Японії, стався 11 березня 2011 р., склало більше 13 тис. чоловік.