ua en ru

В Японії ініційовано розслідування в зв'язку з витоками палива на літаках Boeing 787 Dreamliner

Міністерство транспорту Японії ініціював розслідування у зв'язку з інцидентами витоку палива при експлуатації авіакомпанією Japan Airlines Co (JAL) "лайнера мрії" Boeing 787 Dreamliner, передає Reuters.

Представники японської авіакомпанії Japan Airlines опублікували результати тестів, проведених у минулі вихідні після виявлення в аеропорту Бостона витоків палива на літаку Boeing 787 Dreamliner, експлуатованому JAL. Під час тестів в Японії на "Дрімлайнер" була знову зафіксований витік палива.

Практично щодня репутацію американського концерну Boeing "перевіряють на міцність" інциденти з "лайнером мрії". Так, 11 січня 2013 р. японська авіакомпанія All Nippon Airways повідомила, що в одного з її літаків Dreamliner в польоті тріснуло лобове скло. Минулого тижня з літаками Boeing Dreamliner, експлуатованими японськими перевізниками, відбулося вже п'ять подібних інцидентів, включаючи випадки витоку палива, які привернули увагу ЗМІ і транспортних регуляторів.

Нагадаємо, 7 січня 2013 літак Boeing 787 Dreamliner японської авіакомпанії Japan Airlines загорівся в аеропорту Бостона без пасажирів на борту: займання сталося в акумуляторі однієї з енергоустановок літака. На наступний день літак Dreamliner не зміг вчасно вилетіти з Бостона через витік палива на стернової доріжці.

9 січня ц.р. японська All Nippon Airways (ANA) оголосила про скасування одного з внутрішніх рейсів у зв'язку з неполадками в гальмівній системі її літака Dreamliner. Про двох інших інцидентах ANA повідомила 11 січня ц.р.: у одного лайнера в польоті тріснуло лобове скло, в іншого стався витік палива.

На даний час американська урядова комісія займається розслідуванням причин кожного інциденту. За підсумками її роботи має бути прийняте рішення про безпеку експлуатації літака даного типу.

Читайте також: Влада США розпорядилися перевірити літаки Boeing 787 Dreamliner після серії інцидентів