ua en ru

В.Янукович запевнив дипломатів у спроможності української влади забезпечити демократичність та прозорість виборів

Президент України Віктор Янукович у ході зустрічі з послами та керівниками дипломатичних місій - спостерігачів запевнив, що українська влада зробить все, щоб місцеві вібори 31 жовтня відбулися прозоро та демократично, повідомляє прес-служба голови держави.

"Я впевнений у тому, що і центральна, і регіональна влада зроблять все для того, щоб ці вибори пройшли чесно, прозоро, демократично. Ми в цьому зацікавлені", - підкреслив на початку зустрічі В.Янукович.

"Я попередив чиновників всіх рівнів, що коли на виборах будуть будь-які порушення - я вживатиму дуже жорстких заходів", - зазначив Президент.

У своєму виступі Президент наголосив на важливості майбутніх виборів для держави.

"Ці вибори дуже важливі з огляду на те, що закінчується бюджетний рік, у Верховній Раді йде процес розгляду Податкового кодексу - фактично це податкова реформа. Ми поставили перед собою таке завдання - провести цю реформу в цьому році і вже на новому Податковому кодексі прийняти новий бюджет", - зазначив В.Янукович.

"Ці вибори є дуже важливими ще й з точки зору зміцнення системи влади в Україні, тому що в цьому році пройшли президентські вибори, у Верховній Раді сформована більшість, яка працює, в державі розпочаті реформи, і в основу всіх цих дій покладена програма Президента Януковича, яку підтримав Український народ", - наголосив голова держави.

Дуже важливо, щоб політики, які будуть обрані на місцевих виборах, "щоб цей політичний склад відповідав настроям суспільства", сказав Президент.