ua en ru

В.Янукович: Сьогоднішнє засідання ВР щодо внесення змін до закону про місцеві вибори є черговим прикладом демократизації нашої держави

Сьогоднішнє позачергове засідання парламенту щодо внесення змін до закону про місцеві вибори є черговим прикладом демократизації нашої держави. Про це Президент Віктор Янукович заявив сьогодні на прес-конференції у Берліні, повідомляє офіційний сайт Президента.

"Одним з прикладів того, що Україна йде шляхом демократизації, є сьогоднішнє позачергове засідання Верховної Ради. На прохання громадськості, політичних партій, а також враховуючи думки з цього приводу різних європейських політиків, ми значно покращили, лібералізували закон про місцеві вибори, які відбудуться 31 жовтня 2010 р.", - наголосив Президент.

За словами Президента, йдеться про внесення двох важливих змін. Згідно з однією створено можливість участі у виборчих комісіях всіх рівнів представників всіх політичних партій, які є в Україні. Глава держави підкреслив, що тепер через жеребкування працювати в комісіях зможуть також члени партій, не представлених у нинішньому парламенті.

Згідно з іншою поправкою до закону, участь у виборах зможуть брати також осередки партій, які не зареєстровані у регіонах. Президент нагадав, що раніше осередки партій, не зареєстровані у регіонах, не мали права участі у виборах. "Зараз ця норма скасована - на час цьогорічних виборів", - підкреслив Президент.

В.Янукович зазначив, що потім вона буде введена, щоб привести цю норму закону про місцеві вибори у відповідність до закону про партії в Україні.