ua en ru

В.Янукович: До кінця лютого 2011 р. апарат Кабміну буде скорочений більш ніж на 50%

Президент України Віктор Янукович говорячи про адмінреформу, висловився за доцільність скорочення апарату районних адміністрацій у низці регіонів. Про це він сказав сьогодні в Одесі під час розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ, повідомляє прес-служба глави держави.

«Є регіони, де немає сенсу мати таку велику кількість райдержадміністрацій. Їх треба скорочувати як мінімум на третину», - вважає Президент.
У цьому контексті глава держави нагадав, що до кінця лютого ц. р. секретаріат Кабінету міністрів має бути скорочений з 1 200 до близько 650 осіб. «Сьогодні ми працюємо у всіх цих напрямках. Ми знаємо, що треба робити», - підкреслив Президент.

Безумовно, зазначив глава держави, проведення адмінреформи створить нові взаємини між центральною та регіональною владою. Адмінреформа має сприяти передачі влади на місця. «Реформа місцевого самоврядування має багато складових, в тому числі - адміністративну реформу», - зазначив Президент.

Звертаючись до присутніх, В.Янукович підкреслив, що чекає від влади Одещини розробки пропозицій з питання оптимізації системи державного управління. «Я чекаю від вас цієї ініціативи», - підкреслив глава держави.

Президент додав, що йдеться також про пропозиції кожного регіону щодо реалізації інших актуальних реформ в Україні. Зокрема, податкової, пенсійної, земельної, реформи системи охорони здоров'я та ЖКГ. «Я хочу, щоб ми рішуче йшли цим шляхом з оптимальною швидкістю. З іншого боку, якщо ми бачимо, що необхідне "хірургічне втручання", ми повинні це робити», - резюмував В.Янукович.