ua en ru

В.Янукович: Питання перебування Чорноморського флоту РФ на території України не слід політизувати

Питання перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України не слід політизувати. Про це в ході відвідування українського державного медично-соціального центру для ветеранів Великої Вітчизняної війни заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.
Він наголосив, що свідомо пішов на підписання угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території до 2047 р. для покращення соціально-економічної ситуації в державі.
Президент нагадав, що згідно попередньої угоди Росія платила Україні щорічно 98 млн дол., а згідно нинішньої угоди щорічно 4 млрд дол.
"Коли платили 98 млн дол. на рік - всі мовчали, коли ми стали отримувати 4 млрд дол. на рік - почали відкривати рот і щось кричати", - зазначив В.Янукович.

Нагадаємо, 21 квітня 2010 р. в Харкові Президент України Віктор Янукович і Президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України, згідно з якою термін перебування ЧФ Росії продовжений на 25 років - до 2042 р.