ua en ru

В.Янукович: В Україні лише 57% дітей дошкільного віку мають змогу ходити до дитячих садків.

В Україні лише 57% дітей дошкільного віку мають змогу ходити до дитячих садків. Про це Президент України Віктор Янукович заявив на засіданні Гуманітарної ради при Президентові України, передає кореспондент РБК-Україна.
"В Україні майже 1,1 тис. дитячих садків тимчасово не працює з різних причин. Сьогодні лише 57% дітей, а в сільській місцевості - 33%, охоплено цими закладами. Ситуацію слід негайно виправляти. Це завдання як уряду, так і місцевих органів виконавчої влади" , - сказав він.
Крім цього, Президент України наголосив на необхідності підвищення якості освіти у вузах. За його словами, жоден український вуз не увійшов до світового рейтингу найкращих вищих навчальних закладів.
Говорячи про професійну освіту, як вищу, так і початкову, Президент зазначив, що вона має бути модернізована, та бізнес та підприємства мають формувати попит на ті чи інші професії, виходячи з кон'юнктури ринку праці, та брати участь, в т.ч. фінансову у підготовці кадрів.
Говорячи про зовнішнє незалежне оцінювання, В.Янукович наголосив, що його необхідно зберегти, але водночас потрібно працювати над вдосконаленням умов прийому до вузів.