ua en ru

В.Янукович затвердив положення про Державну службу України з контролю за наркотиками

Президент України затвердив положення про Державну службу України з контролю за наркотиками (ДСКН України). Відповідний указ Президента № 457/2011 від 13 квітня 2011 р. оприлюднений на офіційному веб-сайті глави держави.
Згідно указу, ДСКН України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України. ДСКН України є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади у сфері формування та забезпечення реалізації державної політики з питань обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу, а також координації діяльності органів виконавчої влади з цих питань.
Указ Президента визначає завдання, повноваження та порядок формування структури ДСКН України. Указ встановлює, що Державна служба України з контролю за наркотиками є правонаступником Державного комітету України з питань контролю за наркотиками та Державної служби України з лікарських препаратів і контролю за наркотиками в частині обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров'я та виробництві лікарських засобів та ліцензування господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров'я та виробництві лікарських засобів.

Указ Президента набирає чинності з дня його опублікування.