ua en ru

В.Янукович затвердив положення про Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України

Президент України затвердив положення про Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності України). Відповідний указ Президента № 462/2011 від 13 квітня 2011 р. оприлюднений на офіційному веб-сайті глави держави.
Згідно указу, Держенергоефективності України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через першого віце-прем'єр-міністра України - міністра економічного розвитку і торгівлі України. Держенергоефективності України входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у сферах ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, енергозбереження, відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.
Указ Президента визначає завдання, повноваження та порядок формування структури Держенергоефективності України. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України є правонаступником Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів та Державної інспекції з енергозбереження - урядового органу державного управління, що діяв у системі Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів.
Указ Президента набирає чинності з дня його опублікування.