ua en ru

В.Янукович: Україна має намір надавати всіляке сприяння вирішенню "заморожених" конфліктів

Україна має намір надавати всіляке сприяння вирішенню "заморожених" конфліктів. Про це в інтерв'ю азербайджанському агентству Trend заявив Президент України Віктор Янукович.

Україна, за його словами, виходить з необхідності вирішення "заморожених" конфліктів виключно шляхом мирних переговорів, на основі принципів і норм міжнародного права.
"Як відомо, в 2013 році Україна головуватиме в ОБСЄ. Хочу підкреслити, що в цій ролі ми надаватимемо всіляке сприяння вирішенню "заморожених" конфліктів. У тому числі це стосується роботи Мінської групи ОБСЄ. Ми сподіваємося, що політична воля конфліктуючих сторін дасть можливість завершити узгодження тих принципів, на основі яких будуть знайдені дороги врегулювання конфлікту", - сказав В.Янукович.
Нагірний Карабах в 1991 р. оголосив про незалежність від Азербайджану, проте Азербайджан спробував зберегти його у своєму складі за допомогою армії. Карабаху надала підтримку Вірменія. У ході конфлікту втрати з обох сторін склали більше 30 тис. чоловік. У результаті Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом, і була утворена Нагірно-Карабахська Республіка, незалежність якої, втім, не визнає жодна держава.