ua en ru

В.Янукович переконаний, що потужного імпульсу українсько-сирійським відносинам має надати відновлення діалогу на найвищому рівні

Президент України Віктор Янукович переконаний, що потужного імпульсу українсько-сирійським відносинам має надати відновлення діалогу на найвищому рівні. Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Сирійської Арабської Республіки Валідом Аль-Муаллімом, повідомляє прес-служба Президента.

«Я переконаний, що потужного імпульсу українсько-сирійським відносинам має надати відновлення діалогу на найвищому рівні. В Україні вітатимуть візит Президента Сирії Башара Аль-Асада», - зазначив В.Янукович.

«Ми бачимо Сирію як впливового і перспективного торговельного партнера України. Розраховуємо, що спільними зусиллями ми зробимо все для того, щоб підняти рівень наших торговельно-економічних відносин», - сказав Президент.

В. Янукович відзначив суттєвий потенціал для розвитку співпраці наших країн в таких галузях, як нафтогазова, космічна, капітальне будівництво, сільське господарство, транспорт, авіа- та машинобудування, електроенергетика, високі технології тощо.

Україна та Сирія мають вжити конкретних заходів для використання цього потенціалу та реалізації спільних взаємовигідних проектів, переконаний В.Янукович.

Президент окремо відзначив ефективність роботи міжурядової українсько-сирійської комісії з торговельно-економічного та технічного співробітництва.

Особливу увагу глава держави звернув на культурно-гуманітарне співробітництво двох країн, фундаментом якого є родинні зв'язки між громадянами України та Сирії.

В.Янукович висловив сподівання, що найближчим часом будуть вирішені питання, пов'язані із визнанням Сирією дипломів українських вищих навчальних закладів.

«Упевнений, що зближенню наших народів, їхньому духовному збагаченню та зміцненню взаємної довіри сприятиме проведення у цьому році Днів української культури в Сирії», - зазначив Президент. Глава держави додав, що розраховує на сприяння сирійської сторони у проведенні цього важливого для України заходу.