ua en ru

В.Янукович: Україна та Азербайджан мають значні перспективи для розвитку співпраці

Україна та Азербайджан мають значні перспективи для розвитку співпраці. Про це Президент України Віктор Янукович сказав сьогодні на початку третього засідання Ради Президентів України та Азербайджану, повідомляє прес-служба глави української держави.
В.Янукович відзначив, що наші країни давно є стратегічними партнерами: "Це яскравий приклад того, як треба будувати відносини між двома дуже близьким країнами. І ми надзвичайно успішно розвиваємо їх на двосторонньому рівні".
У зв'язку з цим Президент відзначив ефективну роботу спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічної співпраці та усіх її підкомісій.
Свідченням ефективної роботи у минулому році глава держави назвав зростання товарообігу між Україною та Азербайджаном, який "досяг рекорду". "Але це далеко не межа. Переконаний: наші можливості набагато ширші", - наголосив В.Янукович.
Президент також високо оцінив той факт, що на сьогодні Україна стала другим після Росії торговельним партнером Азербайджану.
Зі свого боку Президент Азербайджану висловив переконання, що нинішній візит його українського колеги буде успішним. "Упевнений - візит буде успішним. Будуть хороші результати. Ми активно рухатимемося вперед", - сказав І.Алієв.
Він відзначив, що на сьогодні вже визначено основні напрямки співробітництва України та Азербайджану, за якими ведеться робота. У цьому контексті І.Алієв погодився із В.Януковичем щодо ефективної роботи спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічної співпраці.
Він окремо відзначив розвиток політичного діалогу між країнами: "На засіданні ради Президентів ми обговоримо узгоджений порядок денний. Він різноманітний, ґрунтовний і конкретний".
"Впевнений: за підсумками засідання ради Президентів ми визначимо подальші кроки розвитку наших відносин. Ми ці взаємини дуже цінуємо і переконані, що у подальшому їх поступальний розвиток сприятиме також широкій міжрегіональній кооперації", - резюмував І.Алієв.