ua en ru

В.Янукович вимагає від уряду налагодження ефективно діючої системи своєчасного повернення ПДВ

Президент України Віктор Янукович вимагає від уряду налагодження ефективно діючої системи своєчасного повернення ПДВ, повідомляє прес-служба Президента України.

З метою запобігання негативним соціально-економічним наслідкам, пов'язаним із проблемою несвоєчасного бюджетного відшкодування податку на додану вартість та забезпечення поліпшення фінансового стану суб'єктів господарювання Президент України вимагає від уряду налагодження ефективно діючої системи своєчасного повернення з бюджету законно заявленого ПДВ.
Відповідне доручення голова держави дав Кабміну. Згідно з дорученням Президента, Кабінет міністрів України у першій декаді жовтня повинен: розробити план дієвих заходів, спрямованих на підвищення ефективності адміністрування податку, припинення нарощування невідшкодованих понад встановлені законом терміни сум ПДВ та забезпечити його реалізацію; налагодити ефективний моніторинг за обігом ПДВ-облігацій, їх впливом на стан фінансового ринку; під час підготовки проекту державного бюджету на 2011 р. забезпечити комплексний підхід щодо врахування всіх факторів, які впливають на обсяги показників бюджету з податку на додану вартість.