ua en ru

В.Янукович провів зустріч зі співдоповідачем комітету ПАРЄ питань моніторингу

Президент України Віктор Янукович провів зустріч зі співдоповідачем комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи з питань моніторингу Майліс Репс, повідомляє прес-служба Президента.

В.Янукович також відзначив: «Під час нещодавньої зустрічі з Головою ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу було домовлено, що Парламентська Асамблея посилить свою координацію з нашою державою у контексті підготовки України до головування у Комітеті міністрів Ради Європи у 2011 р.».

Президент проінформував співрозмовницю про перебіг реформ в Україні. Глава держави зокрема відзначив, що вже реалізується судова реформа - прийняті та набули чинності необхідні закони, зокрема «Про судоустрій та статус суддів».

«Цей крок зміцнив незалежність суддів і спростив процедуру доступу до суду і правосуддя кожного громадянина», - підкреслив В.Янукович.

Сьогодні у центрі уваги влади перебуває також питання реформування кримінальної юстиції, зазначив Президент. У цьому контексті він нагадав про підписаний нещодавно указ щодо створення відповідної робочої групи, яка розпочне діяти найближчим часом.

На завершальній стадії - підготовка пакету антикорупційних законів, також зазначив голова держави. «Посилення боротьби з корупцією - також одна з наших головних цілей. Ми цією роботою займаємося за активної участі фахівців групи держав Ради Європи, з використанням їхнього досвіду», - зауважив В.Янукович.

Особливої уваги під час зустрічі було приділено питанню забезпечення в Україні свободи слова. У цьому зв'язку Президент відзначив важливість рішення щодо створення в нашій державі громадського телебачення. «Ця концепція суспільного телебачення та радіомовлення була винесена на широке обговорення, і найближчим часом цей законопроект буде розглянутий у Верховній Раді. Я тримаю дане питання на особистому контролі, як і питання розслідування кожного випадку порушення прав ЗМІ», - наголосив голова держави.

В.Янукович та М.Репс обговорили тему підготовки та проведення в Україні цьогорічних місцевих виборів. «Безумовно, ми дуже зацікавлені в тому, щоб ці вибори були прозорими, демократичними. І я роблю все, щоб це так і сталося», - наголосив Президент.

Голова держави відзначив, що особливу увагу приділив виборчому законодавству. Зокрема, було прийнято закон про місцеві вибори, а пізніше - поправки до нього. «Цей закон та поправки були спрямовані на забезпечення рівних умов участі всіх політичних сил у цих виборах», - наголосив Президент, додавши, що пізніше на підсилення закону також підписав указ про недопущення порушень законодавства під час передвиборчої агітації.

Крім того, за дорученням Президента МЗС надіслало запрошення спостерігачам Ради Європи та ОБСЄ щодо їхньої участі у спостереженні за виборами 31 жовтня. «Аналогічні запрошення були надіслані і по парламентській лінії. Тому ми сподіваємося, що наша співпраця буде спрямована саме на якісний моніторинг передвиборчої кампанії, виборів. Переконаний, що будуть надані об'єктивні і збалансовані оцінки. Дуже важливо, щоб ця об'єктивність була збережена. Ми в цьому дуже зацікавлені», - наголосив В.Янукович.

Зі свого боку співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ, дякуючи за зустріч, сказала: «Ми дуже хочемо, щоб ви дивилися на нас, як на людей, налаштованих допомагати вам в усьому, чим тільки можна».