ua en ru

В.Янукович провів зустріч із членом компартії Китаю Ван Яном

Президент України Віктор Янукович провів зустріч із членом Політбюро ЦК Комуністичної партії Китайської Народної Республіки (КПК) Ван Яном. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

На початку зустрічі В.Янукович зазначив, що і він особисто, і вся українська делегація ще перебувають під враженням від візиту до Китайської Народної Республіки.

"Ми дуже вдячні пану Ху Цзіньтао, всьому керівництву Китаю за гостинність, яка була надана українській делегації", - наголосив Президент України.

Змістовні продуктивні переговори, які у рамках візиту відбулися з керівництвом КНР, безумовно, надали нового поштовху відносинам України з Китаєм, підкреслив Глава держави.

"Ми вважаємо, що це - визначальний, доленосний візит, який відкрив нам шлях до підготовки рішень щодо переходу на стратегічне партнерство", - заявив В.Янукович.

Окремо Президент зазначив, що розглядає візит Ван Яна як перший важливий крок у встановленні офіційних відносин на міжпартійному рівні між Партією регіонів і Комуністичною партією Китаю.

"Упевнений в тому, що наші міжпартійні зв'язки стануть потужним імпульсом для розвитку всього комплексу двосторонніх відносин між Україною і КНР. Ми вважаємо, що наші подальші міжпартійні контакти дають можливість створення практичного механізму проведення на регулярній основі діалогу високого рівня", - підкреслив В.Янукович.

З метою підтримання активної фази взаємодії та створення відповідних правових засад Глава Української держави вважає за доцільне підписання у найближчому майбутньому Меморандуму про співробітництво між Партією регіонів та Китайською Комуністичною партією. Такий документ, на думку В.Януковича, міг би окреслити основні напрями двосторонніх контактів на партійному рівні, включаючи обмін візитами високого рівня.

У свою чергу, Ван Ян подякував Президентові України за зустріч та передав Віктору Януковичу вітання від Голови КНР Ху Цзіньтао. Він також привітав Главу Української держави із його успішним візитом до Китаю.

"Усі проведені зустрічі і підписані в ході Вашого візиту в Китай документи значно зміцнили міждержавні відносини та вказали стратегічні напрямки їхнього подальшого розвитку", - констатував Ван Ян.

Нагадаемо, Президент України Вiктор Янукович на зустрiчi з вiце-прем'єром державної ради КНР Чжаном Децзяном в Пекiнi, заявив, що Комуністична партія Китайської Народної Республіки и Партия Регіонів мають намір підписади угоду про реалізацію "стратегічних рішень".