ua en ru

В.Янукович поставив завдання, щоб 2010-2011 навчальний рік став переломним у реформуванні освіти

Президент України Віктор Янукович поставив завдання, щоб 2010-2011 навчальний рік став переломним у реформуванні освіти. Про це він заявив у ході засідання Громадської гуманітарної ради (ГГР), передає кореспондент РБК-Україна.
"У минулі роки не була реалізована у повному обсязі жодна з освітніх реформ... виникає питання, чи зможемо ми в умовах фінансової скрути в державі модернізувати освіту.. можу сказати, зокрема, представникам економічного блоку уряду, що пасивне очікування можливості стовідсоткового фінансування освіти є безперспективним. Його ніколи не буде вистачати", - наголосив В.Янукович.
При цьому він підкреслив, що новий 2010-2011 навчальний рік має стати переломним у вирішення проблемних питань, а також у наповненні конкретним змістом процесів модернізації освіти "Економити на дітях і вчителях не можна", - нагадав В.Янукович.
Вцілому, він наголосив, що головне завдання, щоб реформи в освіті були "виважені, науково обґрунтовані, прозорі та зрозумілі суспільству". "В освіті не можна допускати кон'юнктурні новації, оскільки освіта - це дуже чутлива галузь", - підкреслив В.Янукович.