ua en ru

В.Янукович доручив зараховувати до бюджету Києва 100% податку на доходи фізосіб

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України розробити та внести до Верховної Ради (ВР) проект закону України про внесення змін до чинного законодавства, зокрема щодо зарахування до бюджету м. Києва 100% податку на доходи фізичних осіб. Відповідне доручення Президента опубліковано на його сайті.
Згідно документу, В.Янукович доручив Кабміну забезпечити якнайшвидший перегляд розміру прожиткового мінімуму для дітей; віднести до повноважень ВР погодження рішення Кабміну щодо передачі бюджетних призначень від одного головного розпорядника бюджетних коштів до іншого, перерозподілу видатків державного бюджету у випадках, встановлених Бюджетним кодексом України, а також розподілу та перерозподілу обсягу субвенцій та додаткових дотацій з державного бюджету до місцевих бюджетів; узгодити з проведеною адміністративною реформою у чинному законодавстві назв і функцій центральних органів виконавчої влади; визначити у Кодексі України про надра та законі України "Про нафту і газ" вичерпні підстави надання спеціальних дозволів на користування надрами без проведення аукціонів; забезпечити додержання прав органів місцевого самоврядування під час встановлення у законі України "Про оренду державного і комунального майна" порядку надання нерухомого майна в оренду, що не використовується ними для здійснення своїх функцій; обмежити державне регулювання щодо обов'язковості виплати дивідендів до державного бюджету в частині поширення такого регулювання лише на господарські товариства, частка держави у статутному капіталі яких становить 50% та більше, а також господарські товариства, 50% та більше акцій (часток, паїв) яких знаходяться у статутних капіталах інших господарських товариств, акціонером яких є держава і володіє в них контрольним пакетом акцій.
Крім того, В.Янукович доручив Кабміну та Національному банку України (НБУ) розробити та внести до ВР узгоджений проект закону щодо внесення змін до закону України "Про Національний банк України", спрямований на забезпечення незалежності НБУ під час складання та виконання кошторису доходів та витрат центрального банку.

Нагадаємо, що згідно змінам до Бюджетного кодексу, держбюджет отримує 50% податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються на території м. Києва, бюджет Києва - інші 50%.
Відмітимо, що в проекті бюджету Києва на 2011 р. надходження від податку з доходів фізосіб повинні в цілому скласти 6 млрд 769 млн 837,2 тис. грн.