ua en ru

В.Янукович доручив почати у 2011 р. будівництво об’їзної дороги навколо Дніпропетровська вартістю 810 млн грн

Президент України Віктор Янукович доручив включити проект будівництва об'їзної дороги навколо Дніпропетровська до переліку будівництва доріг на 2011 рік. Про це глава держави заявив сьогодні у Дніпропетровську під час проведення наради з питань розвитку транспортної інфраструктури, повідомляє прес-служба Президента України.

Голова Дніпропетровської обласної держадміністрації Олександр Вілкул презентував головні інфраструктурні проекти області, а саме: з будівництва південного обходу м. Дніпропетровськ та північного з'їзду з Кайдацького мосту.

Керівник регіону повідомив, що проект будівництва південного обходу довжиною 18 км повністю готовий, проведено роботу щодо відведення землі, відселено людей з тих місць, де має будуватися ця автотраса. Питання тільки за тим, щоб включити цей проект до переліку будівництва автошляхів на 2011 р. і, відповідно, розпочати його фінансування.

Президент схвалив цей проект та доручив включити його до переліку і розпочати роботи.

Слід зазначити, вартість проекту будівництва південного обходу становить 810 млн грн. Передбачається, що він буде завершений до кінця 2011 р. Ця автомагістраль дасть змогу вивести з Дніпропетровська велику кількість вантажного транспорту. Нині через місто щодня проїжджає до ста тисяч вантажних автомобілів.
Щодо проекту Кайдацького мосту, О.Вілкул зазначив, що вже готова перша частина проекту, заплановано закінчити його до 2014 р.