ua en ru

В.Янукович доручив максимально спростити дозвільну систему для ведення малого та середнього бізнесу

Президент України Віктор Янукович доручив максимально спростити дозвільну систему для ведення малого та середнього бізнесу. Про це він заявив під час засідання Комітету з економічних реформ, передає кореспондент РБК-Україна.
"Потенціал, який є в України, постійно наголошується на зустрічах з інвесторами ... але цей потенціал не використаний. І цьому заважає регуляторна політика ... Тому висновки, які роблять експерти, кажуть, що ця ситуація призвела до деформації малого і середнього бізнесу. Близько третини підприємств працюють в цій сфері ... Але постійні процедури перевірки, штрафні ситуації, а не їх попередження, не сприяє розвитку підприємництва ", - заявив В.Янукович.
Президент додав, що "бізнес страждає двічі, спочатку під час отримання доступу для ведення підприємницької діяльності, а потім під час перевірок".
"Тому першочерговим завданням для нас є вироблення чітких і простих правил для ведення бізнесу", - підкреслив В.Янукович.
З його словами, держава максимально не повинна втручатися у сферу підприємництва.
В.Янукович запевнив, що найближчим часом буде прийнято низку законопроектів, зокрема щодо скорочення видів ліцензованої діяльності, спрощення дозвільних систем .