ua en ru

В.Янукович доручив Кабміну розпочати вирішення проблем у системі професійно-технічної освіти

Президент України Віктор Янукович повідомив, що вже доручив Кабінету міністрів "розпочати вирішення проблемних питань" у системі професійно-технічної освіти. Про це глава держави заявив сьогодні під час участі у відкритті Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, повідомляє прес-служба Президента України.

"Необхідно якісно оновити матеріальні і кадрові ресурси, привести навчальні програми і методики у відповідність до європейських стандартів і потреб ринку. Окреме завдання - підняти суспільний престиж робочих професій в Україні", - підкреслив глава держави.

На жаль, констатував В.Янукович, за останні 20 років вона постраждала сильніше за інші.

Президент переконаний, що процес реформування професійно-технічної освіти значно прискориться, якщо до нього підключиться Державна служба зайнятості. "Необхідно налагодити тісне співробітництво підрозділів Центру з навчальними закладами. Це дозволить оперативно формувати запити на підготовку фахівців, яких ринок праці вже вимагає або зажадає в найближчій перспективі", - сказав Президент.
"Спільними зусиллями реально радикально підвищити рівень знань, отриманих у центрах професійно-технічної освіти і загальну конкурентоспроможність підготовлених там фахівців", - підкреслив глава держави.

"Майбутнє нашої держави - за людьми, що усвідомлюють важливість безперервного професійного й особистісного росту", - сказав В.Янукович.
По завершенні урочистої церемонії відкриття центра Президент оглянув його приміщення і ознайомився з організацією роботи.