ua en ru

В.Янукович доручив вивчити досвід Києва щодо механізму оплати послуг ЖКГ з метою поширити його на всю Україну

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов (КМДА) повідомив, що Президент України Віктор Янукович доручив проаналізувати досвід Києва стосовно знижки в оплаті комунальних послуг з тим, щоб поширити його (досвід) на всю Україну. Про це голова КМДА заявив після зустрічі з главою держави, повідомляє прес-служба Президента.

О.Попов зокрема, доповів Президенту, що київська влада розпочала реалізацію політики, пов'язаної із покращенням житлово-комунальних послуг, що надаються киянам.

Так, за його словами, з 1 лютого в столиці України реалізується пілотний проект, який пов'язаний із стимулюванням своєчасної оплати за надані житлово-комунальні послуги. Тим споживачам, які оплачують за послуги до 20 числа кожного місяця, надаватиметься знижка.

О.Попов наголосив, що вже сьогодні експеримент дає позитивний результат. Адже тільки за січень та лютий ц.р. підприємствами житлово-комунального господарства отримано відповідно 107% та 101% платежів.

«Це є дуже позитивним, тому що мотивує мешканців до своєчасної оплати. Від цього є вигода і комунальним підприємствам. Але головне, що ми надаємо можливість за рахунок житлово-комунальних підприємств надати таку суттєву знижку - від 6 до 7 відсотків - за своєчасну оплату комунальних послуг», - зауважив він.

Голова КМДА повідомив, що Президент висловив зацікавленість щодо проекту і запропонував за результатами його проведення у першому кварталі ц.р. подати пропозиції щодо проведення такого експерименту у місті Києві і можливого його подальшого поширення на території всієї України.