ua en ru

В.Янукович підписав закон про скасування збору до ПФ з операцій купівлі-продажу безготівкових валют

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 2921-VI від 13 січня 2011 р. "Про внесення змін до закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", котрий скасовує збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу безготівкових валют, повідомляє прес-служба глави держави.

Законопроект розроблено з метою виконання зобов'язань України перед Міжнародним валютним фондом, передбачених Меморандумом про економічну та фінансову політику, укладеним урядом України, Національним банком України та Міжнародним валютним фондом в рамках виконання програми "Стенд-бай", та усунення неузгодженостей між законом України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" та законом України "Про державний бюджет на 2011 р.".

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 13 січня 2011 р. Верховна Рада Україна (ВР) ухвалила за основу та в цілому законопроект про скасування збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу безготівкових валют. Відповідний законопроект №7534 від 04.01.2011р. "Про внесення змін до закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", ініційований Національним банком України, підтримали 248 з 365 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.