ua en ru

В.Янукович підписав закон щодо залучення кредиту під держгарантії для створення ракети "Циклон-4"

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 3172- VІ "Про внесення зміни до пункту 3 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України, що що передбачає часткове фінансове забезпечення виконання міжнародних зобов'язань України за договором з Бразилією про довгострокове співробітництво щодо використання ракети-носія "Циклон-4".

Нагадаємо, 5 квітня ВР ухвалила даний урядовий законопроект (№ 8316 від 31.03.2011 р.). Він передбачає залучення Державним підприємством "Конструкторське бюро "Південне" імені М.К.Янгеля" кредитних ресурсів під гарантії уряду для створення ракети-носія "Циклон-4" та наземного комплексу на пусковому центрі "Алкантара" (Бразилія).

Відзначимо, ракетоносій "Циклон-4" є поліпшеним варіантом трьох-ступінчастою ракети-носія "Циклон-3", і призначений для оперативного і високоточного виведення на кругові, геостаціонарні і сонячно-синхронні орбіти космічних апаратів різного призначення з космодрому в Алькантарі (Бразилія). Він дозволить виводити на екваторіальну орбіту висотою 500 км масою до 5,5 т і масою до 1,8 т на геоперехідну орбіту.