ua en ru

В.Янукович підписав зміни до Водного і Земельного кодексів щодо прибережних захисних смуг

Президент України Віктор Янукович підписав закон України № 2740-VІ "Про внесення змін до Водного і Земельного кодексів України щодо прибережних захисних смуг". Про це повідомляє прес-служба Президента.
Згідно документу, "Прибережна захисна смуга уздовж морів, морських заток і лиманів входить у зону санітарної охорони моря і може використовуватися лише для будівництва військових та інших оборонних об'єктів, об'єктів, що виробляють енергію за рахунок використання енергії вітру, сонця і хвиль, об'єктів постачання, розподілу, передачі (транспортування) енергії, а також санаторіїв, дитячих оздоровчих таборів та інших лікувально-оздоровчих закладів з обов'язковим централізованим водопостачанням і каналізацією, гідротехнічних, гідрометричних та лінійних споруд".
Прибережна захисна смуга повина бути шириною не менше двох км від урізу води.
Крім того, ширина захисної смуги встановлена: для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менше 3 гектарів - 25 м; для середніх річок, водосховищ на них та ставків площею більше 3 гектарів - 50 м; для великих річок, водосховищ па них та озер - 100 м.