ua en ru

В.Янукович подякував гендиректору Microsoft С.Балмеру за внесок у розвиток інформаційних технологій в Україні

Президент України Віктор Янукович провів зустріч з генеральним директором корпорації Microsoft Стівом Балмером, повідомляє прес-служба глави держави. Вітаючи гостя в Києві, В.Янукович подякував йому за сприяння розвитку відносин між компанією Microsoft та Україною.

"Я хочу відзначити важливість діяльності компанії в Україні в напрямку розвитку інформаційних технологій та реалізації інноваційних проектів в сфері освіти", - зазначив В.Янукович.

Президент висловив переконання, що ознакою сьогодення є стрімкий розвиток науки і техніки, а також технологічний і науковий обмін. "Конкурентоспроможність економіки визначається темпами впровадження новітніх науково-технічних розробок та рівнем розвитку наукоємного виробництва", - зауважив В.Янукович.

Саме тому, підкреслив Президент, Україна обрала для свого подальшого розвитку інноваційно-інвестиційну модель, положення щодо якої зафіксовані зокрема у Програмі економічних реформ на 2010 - 2014 рр.
Сьогодні, наголосив Президент, у нашої держави є багато передумов для прийняття саме такого шляху свого розвитку.

"Ми маємо значний науково-технічний потенціал - розвинену систему учбових і наукових інститутів, кваліфікованих спеціалістів і науковців", - нагадав В.Янукович.

На сьогодні, відзначив глава держави, основним завданням для нас є активізація використання потенціалу науки, адже з цим пов'язаний процес технологічної модернізації економіки, впровадження інноваційних технологій у виробництво тощо.