ua en ru

В.Янукович надіслав листа до Українського конгресового комітету США

Президент України Віктор Янукович надіслав листа до Українського конгресового комітету США.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Основна мета, з якою я прийшов на високу посаду Президента України - вивести державу з кризи і полегшити життя людей. Сказати, що це непросте завдання - це нічого не сказати, якщо знаєш, у якій важкій ситуації перебувала Україна на момент мого приходу до влади. Зруйнована економіка, розбалансована система влади, знівечена судова система, величезне безробіття і зовнішній борг, за якого кожен українець - ще ненароджений і на землі сущий - потенційно винен близько дві тисячі американських доларів", - констатує В.Янукович.

За словами Президента, в такій ситуації він змушений вживати "неординарні, а подекуди і ризиковані кроки, бо традиційна система реагування на виклики, перед якими стоїть Україна, вже не спрацьовує".

Президент у листі наголошує, що для України важливо було відновити нормальні стратегічні взаємовигідні відносини з Росією. "Це потрібно усій Європі. Адже добросусідські взаємини між країнами, що перебувають у центрі континенту - це гарантія стабільності і спокою для всіх", - говорить глава держави.

В.Янукович відзначив свій візит до Китаю, який, за його "заклав основу для розвитку стратегічного партнерства з цією країною».
Особливого значення Президент надає стратегічному партнерству з США. "Україна підтримує ідею без'ядерного світу не лише на словах, а й активними діями, є добрим прикладом для всіх держав. І ми будемо продовжувати цю політику",- йдеться у письмі Президента.

За словами В.Януковича, "не всім подобається та твердість і наполегливість, з якою ми йдемо по шляху реформ. Стара корумпована бюрократія в Україні робить усе, щоб подавати на зовні викривлену інформацію про нашу політику. Намагається чіпляти нам ярлики, перешкодити зближенню України з Заходом. Для цього організовуються дрібні провокації, робляться спроби переконати світ у тому, що ми начебто, згортаємо демократичні процеси та свободу слова".

Президент зазначив, що він ініціював розсекречення архівних матеріалів, що стосуються періоду Голодомору, і передачу їх в Інститут Національної пам'яті, а також створення Громадського телебачення.

Щодо місцевих виборі, у листі В.Янукович запевнив, що опозиція і влада будуть мати рівне представництво у керівних органах територіальних виборчих комісій.

"Ми запросили в Україну всіх іноземних спостерігачів. Я дуже зацікавлений у тому, щоб місцеві вибори в Україні пройшли вільно, чесно і прозоро. І ми зробимо все, щоб так було", - наголосив Президент України.

В.Янукович також виступає за широке об'єднання усіх конструктивних сил в Україні та за її межами. "Я хочу, щоб українці в усьому світі помагали своїй Вітчизні виходити з трудної ситуації, а не перешкоджали їй. Я прагну, щоб ми усі разом відстоювали інтереси своєї країни. І щоб ви, тут, в Америці, виходили з гаслами підтримки своєї рідної землі, з гаслами підтримки України. А не навпаки", - пояснює Президент.

"Ми повинні говорити з вами в усьому світі одним голосом - голосом українських національних інтересів. Я вірю, що так буде. Я переконаний, що ми знайдемо порозуміння, бо впевнений - ніхто з вас не хоче злого Україні. Ми всі - за процвітання і добробут нашої землі, за те, щоб світ поважав Україну", - написано у листі Президента України до Українського конгресового комітету Америки.