ua en ru

В.Янукович наголошує на важливості відображення у майбутній угоді про асоціацію між Україною та ЄС перспективи членства нашої держави в Євросоюзі

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості відображення у майбутній угоді про асоціацію між Україною та Європейським союзом перспективи членства нашої держави в ЄС. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Берліні, повідомляє офіційний сайт Президента.

«Дуже важливо, щоб у новій угоді про асоціацію була відображена перспектива України щодо членства в Євросоюзі. Ця позиція вкрай необхідна українському народові, який має таку мету і прагне робити все, щоб зайняти повноправне місце у спільній європейській великій сім'ї», - наголосив глава держави.

Водночас, зазначив Президент, наші європейські партнери повинні знати, що євроінтеграція не є для України самоціллю. Ми усвідомлюємо, що для досягнення цієї мети нашій державі потрібно ще багато чого зробити.

У цьому контексті В.Янукович нагадав, що сьогодні в Україні тривають процеси із наближення національного законодавства до європейського. Також відбувається процес скорочення обтяжливої дозвільної системи. "Все це приводиться у відповідність до європейських стандартів", - підкреслив Глава держави.