ua en ru

В.Янукович відкрив рух по новозбудованій естакаді на Московській площі в Києві

Президент України Віктор Янукович відкрив рух по новозбудованій естакаді на Московській площі в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.
Нагадаємо, раніше сьогодні комунальне підприємство "Київпастранс" із 5 листопада 2010 р. вносить зміни в організацію руху громадського наземного транспорту у зв'язку з введенням в експлуатацію транспортної розв'язки на Московській площі, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.
Траси руху та зупинки автобусів і тролейбусів у районі Московської площі будуть організовані відповідно до проекту реконструкції транспортної розв'язки.

Транспортна розв'язка на Московській площі - один із найнапруженіших транспортних вузлів Києва, де щодоби пересувається близько 120 тис. автомобілів. Реконструкцію Московської площі включено до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

Введення в дію реконструйованої транспортної розв'язки на Московській площі дозволить значно покращити транспортне сполучення для 200 тис. мешканців Голосіївського району, збільшити пропускну спроможність транспортного вузла з 9 тис. автомобілів на годину до 12 тис. та покращити екологічну ситуацію в районі.

Перший заступник глави КМДА Олександр Попов зауважив, що реконструкція транспортної розв'язки є спільним проектом міста і держави, її кошторисна вартість склала 353,4 млн грн.

В ході будівництва загалом влаштовано більше ніж 4,3 тис куб. м залізобетонних конструкцій естакади та змонтовано 2,749 тис. т металевих конструкцій. Здійснено підсилення та капітальний ремонт шляхопроводу через залізничні колії по проспекту Дружби Народів.
Виконані роботи із заміни та влаштування сучасного дорожнього покриття на площі понад 80 тис. кв.м асфальтобетонного покриття естакади на площі більш ніж 13 тис. кв. м, тротуарів - на понад 33 тис. кв.м. Крім того, реконструйовані 3 підземних пішохідних переходи, а також споруджено 1 надземний та 1 підземний пішохідний переходи.