ua en ru

В.Янукович: Зростання обсягу торгівлі між Україною і Чехією за три квартали 2010 р. збільшилося на 35%

Україна зацікавлена у подальшому розвитку українсько-чеського діалогу та у наповненні його прагматичним змістом. Про це зазначив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з першим віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних справ Чеської Республіки Карелом Шварценбергом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Цей рік у торговельно-економічних відносинах України та Чехії є більш вдалим за два попередніх. Ми сьогодні бачимо пожвавлення торговельно-економічних взаємин", - сказав В.Янукович, відзначивши, зокрема, зростання обсягів торгівлі між нашими країнами за три квартали 2010 р. приблизно на 35%.

"Ми у цьому році матимемо товарообіг трохи більший за 1 млрд доларів, але потенціал його зростання залишається дуже великим. Він ще далеко не використаний - над цим питанням треба працювати", - переконаний Президент.

Говорячи про внутрішньополітичну ситуацію в Україні, глава держави відзначив її стабільність. "Сьогодні ми започаткували цілу низку реформ", - сказав В.Янукович, додавши, що наразі в нашій державі реалізується відповідна програма економічних реформ, затверджена у травні 2010 р.

Президент, крім того, наголосив, що європейська інтеграція залишається стратегічною метою нашої держави. У цьому зв'язку він поінформував співрозмовника про підсумки проведеного 22 листопада в Брюсселі Чотирнадцятого Саміту Україна - ЄС.
"Ми отримали План дій стосовно безвізового режиму. Сподіваюся, ми його виконаємо в 2011 р., - підкреслив В.Янукович. - Ми відзначили прогрес у переговорах про створення зони вільної торгівлі. Також вважаємо, що це значно наблизить нас до підписання Угоди про асоціацію".