ua en ru

В.Янукович та С.Бубка обговорили концепцію подання заявки від України на проведення Олімпійських ігор 2022 р. у Карпатах

Президент України Віктор Янукович та Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка обговорили концепцію подання заявки від України на проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 р. у Карпатах, повідомляє прес-служба Президента України.
У ході розмови С.Бубка, зокрема, поінформував главу держави про свою нещодавню поїздку в Карпати (Львівська область) для ознайомлення з місцевою ситуацією з урахуванням вимог, необхідних для того, щоб країна могла подати зазначену заявку і претендувати на прийняття Зимової Олімпіади-2022. "Ми повинні до 2014 р. планомірно підготувати всю інформацію, покращити нашу інфраструктуру, щоб у 2014 р. висунути свою кандидатуру на проведення Зимових Олімпійських ігор", - сказав С.Бубка після зустрічі.
Він також зауважив, що країна реально має всі умови для того, щоб гідно провести цей захід. "Нам просто треба сьогодні грамотно вивчити всі вимоги, які необхідно знати, щоб протягом чотирьох наступних років зробити перші кроки і розвинути ту інфраструктуру, яка нам знадобиться для подання заявки", - підкреслив С.Бубка.
За його словами Міжнародний олімпійський комітет вважає, що семи років достатньо, щоб з нуля підготуватися і провести Олімпійські ігри на найвищому рівні. "А сьогодні, коли у нас є дванадцять років і п'ять років до моменту голосування на сесії МОК, якщо ми будемо підходити до питання чітко, за програмою, кожного року виконуватимемо певний обсяг робіт з будівництва спортивних споруд, які знадобляться нам до 2022 р., я вважаю - це реально", - відзначив президент НОК України.