ua en ru

В.Янукович: Функціонування органів внутрішніх справ потребує радикальних змін

Функціонування органів внутрішніх справ потребує радикальних змін. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, виступаючи з нагоди Дня міліції, повідомляє прес-служба Президента.
"Масштабні перетворення очікують і на Міністерство внутрішніх справ України. Одним із визначальних критеріїв у діяльності міліції повинна стати оцінка її роботи громадськістю. Треба роз'яснювати свою позицію, люди мають розуміти та сприяти діяльності органів внутрішніх справ", - заявив В.Янукович.
Президент констатував, що за останній час вдалося досягнути певних реальних і позитивних зрушень в умовах нових викликів та складної криміногенної обстановки. "Не можна не відзначити сталу тенденцію до зменшення особливо тяжких злочинів проти життя та здоров'я особи, зокрема умисних убивств і тяжких тілесних ушкоджень. Важливо, що за цим - напружена праця українських міліціонерів", - наголосив він. Президент висловив упевненість, що одним із пріоритетів у сьогоднішньому житті є, безумовно, боротьба зі злочинністю. У тому числі це стосується кримінально корисливих посягань, насамперед крадіжок, шахрайств, грабежів. В.Янукович зауважив, що на сьогодні більш завуальованою і професійною стає організована злочинність. Організовані злочинні групи в Україні, як правило, високотехнічно оснащені, мають власну розвідку й контррозвідку, володіють новітніми формами й методами протидії правоохоронним органам. "З огляду на це, не дивлячись на складні економічні умови, держава буде знаходити можливість для переозброєння технічного арсеналу органів внутрішніх справ. Але перше, що повинні протипоставити криміналітету працівники міліції - це власний професіоналізм і чесне виконання своїх службових обов'язків. Хочу підкреслити: вимагаючи у громадян виконання закону, ви самі повинні бути прикладом у всьому", - заявив голова держави.