ua en ru

В.Янукович: Європейська інтеграція залишається незмінним пріоритетом України

Європейська інтеграція залишається незмінним пріоритетом України. Про це Президент України Віктор Янукович в ході зустрічі з прем‘єр-міністром Польщі Дональдом Туском, передає кореспондент РБК-Україна.
"Європейська інтеграція залишається незмінним пріоритетом зовнішньої політики нашої держави. Ми безумовно розраховуємо, що під час головування Польщі у другому півріччі цього року ми будемо шукати спільні рішення, які стосуються інтеграції в Євросоюз", - заявив В.Янукович.
Він також додав, що завдяки спільній праці урядів обох країн, минулий рік був успішним з точки зору торгівельно-економічних стосунків: "Це є і збільшення товарообігу між країнами, це є зростання економік і в Україні більше - 4%, і в Польщі. Це дає добру перспективу на найближче майбутнє".
Нагадаємо, що січень-лютий цього року позитивне сальдо України з Польщею склало 32,15 млн дол., що є вперше останні роки.
Нагадаємо, вчора, 12 квітня, під час візиту прем‘єр-міністра РФ Володимира Путіна до Києву, обговорювалася можливість входження України до Митного Союзу. Зокрема, В.Путін зазначив, що приплив коштів в економіку України при інтеграції в МС і Єдиний економічний простір (ЄЕП) може скласти 6,5-9 млрд дол. Крім того, він запросив прем'єр-міністра України Миколу Азарова взяти участь у засіданні Комітету з питань економічного співробітництва 7 червня в Москві.