ua en ru

У Ялті затверджено нові норми витрат питної води

Ялтинська влада затвердила нові норми витрат питної води на території міста. Відповідне рішення прийнято на засіданні виконавчого комітету, повідомляє прес-служба Ялтинського міськвиконкому.

Як пояснив директор Кримського республіканського підприємства "Виробниче підприємство водопровідно-каналізаційного господарства ПБК" Олексій Григор'єв, ці нормативи застосовуються "лише для споживачів, які не мають квартирних та будинкових приладів обліку". Таких, за його словами, сьогодні у Великій Ялті залишилося 27 відсотків від загального числа населення.
Відповідно до прийнятого документа, розрахункові нормативи диференційовані в залежності від категорій комфортності житла. Для житлових будинків з водопроводом, каналізацією та газопостачанням він складе 235 літрів на добу на людину (раніше було 224,3), якщо крім того в будинку є центральне водопостачання і ванна, але відсутня гаряча вода - 275,5 л/добу на 1 людину (291,3), а при наявності квартирного бойлера - 394,5 (було 405,3). Найбільший витрата - 519,8 л/добу на людину встановлено для житлових будинків з усіма зручностями, газовими водонагрівачами та з багатоточковим водозабором (було 500,5).
Крім того, вперше в Ялті встановлені нормативи водопостачання для елінгів і гаражів - 422,7 літрів на добу з об'єкта і поливу городів - 0,187 літрів на добу на квадратний метр.