ua en ru

У ВР зареєстрований законопроект, що розширює повноваження Нацбанку і Мінфіну у сфері бухгалтерського обліку

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 9354 від 27 жовтня 2011 ініційований Кабінетом міністрів України про внесення змін до закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні".

Проектом закону передбачається внести зміни до статті 6 закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", згідно з якими Міністерство фінансів буде встановлювати вимоги до первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку та визначати порядок документального забезпечення записів у бухгалтерському обліку. При цьому передбачається, що Національний банк України встановлює вимоги до первинних документів банків.
Крім того, вносяться зміни до статті 1 закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні, якими уточнюється, що термін національне положення (стандарт) бухгалтерського обліку - нормативно-правовий акт, затверджений Міністерством фінансів України, що визначає принципи та методи ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності, з урахуванням міжнародних стандартів. Зазначимо, раніше, визначення відповідного терміна звучало як, "не суперечать міжнародним стандартам".