ua en ru

У ВР зареєстрований законопроект про особливості перетворення комунальних підприємств, що надають послуги теплопостачання

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 9631 від 21 грудня 2011 р. ініційований Кабінетом міністрів України про особливості перетворення комунальних унітарних підприємств, що здійснюють діяльність у сфері централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення, в господарських товариствах.Текст законопроекту опубліковано на сайті ВР.

Проектом закону пропонується закріпити на законодавчому рівні процедури та умов здійснення перетворення в господарських товариствах комунальних підприємств, що здійснюють діяльність у сфері централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення. Так же законопроектом визначаюся можливі організаційно-правові форми, в які можуть перетворюватися комунальні підприємства, що здійснюють діяльність у сфері централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення. Комунальні підприємства можуть бути перетворені в акціонерне товариство (публічне чи приватне) або на товариство з обмеженою відповідальністю.
Згідно статті 2 відповідного закону, рішення про перетворення комунальних підприємств у господарські товариства приймає:
відповідний сільський, селищний, міський рада - щодо комунальних підприємств, які утворені на базі майна, що є власністю однієї територіальної громади; відповідна районна, обласна рада - щодо комунальних підприємств, які утворені на базі майна спільної власності територіальних громад і перебувають в управлінні районної, обласної ради.