ua en ru

У ВР зареєстрований законопроект про виділення 4,178 млн грн на утримання Вищого спеціалізованого суду України

У Верховній Раді України зареєстрований проект закону "Про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2010 р." (щодо визначення головним розпорядником бюджетних коштів Вищого спеціалізованого суду України)".

Як йдеться у пояснювальній записці, метою проекту (№7317 від 01.11.2010 р.), ініційованого Кабінетом міністрів України, є визначення у поточному році Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ головним розпорядником бюджетних коштів та передбачення бюджетних призначень загального фонду державного бюджету на його утримання в обсязі 4 млн 178,4 тис. грн.

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ розпочав роботу 1 листопада 2010 р. Передумовою створення суду стало прийняття закону України "Про судоустрій і статус суддів" від 7 липня 2010 р., а також виданий на його виконання указ Президента України №810/2010 від 12 серпня 2010 р. "Про Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ".

На даний час Верховною Радою України до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ обрано 27 суддів. Головою суду рішенням Вищої ради юстиції від 8 жовтня 2010 р. призначено Леоніда Фесенка.

26 жовтня 2010 р. відбулися перші збори суддів цього суду, на яких було вирішено першочергові організаційні питання, пов'язані з початком його діяльності: затверджено положення про збори суддів, утворено судові палати та їх кількісний склад (відповідно судова палата у цивільних справах - 70 суддів, судова палата у кримінальних справах - 50 суддів).