ua en ru

У ВР зареєстрований законопроект про продаж з аукціонів квот, встановлених Кабміном на зерно

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект щодо розподілу квот, встановлених Кабінетом міністрів України на зерно та продукти його переробки, шляхом продажу квот на аукціонах.

Так, проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної підтримки розвитку сільського господарства" (№ 8324 від 01.04.2011 р.), ініційований народним депутатом від фракції ПР Григорієм Калетніком, пропонує врегулювати на законодавчому рівні питання щодо продажу квот встановлених Кабінетом міністрів України на зерно та продукти його переробки з аукціонів.

Даний законопроект доповнює статтю 10 закону "Про зерно та ринок зерна в Україні" наступним змістом:
"Державне регулювання ринку зерна Кабінет міністрів України здійснює шляхом застосування режиму ліцензування експорту (імпорту) зерна і продуктів його переробки, у тому числі через встановлення квот (кількісних або інших обмежень), розподіл яких здійснюється шляхом продажу на аукціонах. Кошти, отримані від реалізації квот на аукціонах, направляються на підтримку сільського господарства".

На думку автора документу, прийняття законопроекту дозволить покращити забезпечення державної підтримки розвитку сільського господарства