ua en ru

У ВР зареєстрований проект постанови про створення ТСК з розслідування порушення прав підприємців

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування фактів порушення прав підприємців і незаконного переслідування суб'єктів економічної діяльності органами виконавчої влади. Про це повідомляє прес-служба автора документа, народного депутата, голови парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталії Королевської.

"Зараз підприємці масово здають свідоцтва про реєстрацію, ліквідують свій бізнес, йдуть у тінь. Тому в понеділок на погоджувальній раді я буду піднімати питання про швидке створення слідчої комісії", - відзначила Н.Королевська.
За її словами, своїх представників до складу комісії дали БЮТ і НУ-НС. Блок Литвина, Комуністична партія і Партія регіонів своїх кандидатур не запропонували.
У переліку завдань слідчої комісії визначені у тому числі: встановлення причин, які сприяють порушенню прав підприємців, визначення винних у порушеннях закону і відправка матеріалів правоохоронним органам з метою залучення до відповідальності винних.