ua en ru

У ВР зареєстрований виборчий законопроект від трьох лідерів фракцій більшості, - нардеп Князевич

У влади радикально змінилась концепція щодо виборчого законодавства і замість президентського законопроекту в парламенті зареєстрований виборчий законопроект від трьох лідерів фракцій, які входять до більшості, який один до одного відтворює ту систему, яка напрацьована робочою групою при Президенті. Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від "НУ-НС", член партії "Фронт Змін" Руслан Князевич.

"Наскільки я знаю, зараз дещо радикально змінилась концепція. Вже не буде президентського законопроекту. Вже є внесений в парламент законопроект від трьох лідерів фракцій, які входять до більшості: від Шарова, Єфремова, і Рибакова. Правда, дуже несподівано не приєднався четвертий учасник більшості, Симоненко - це означає, що навіть в середовищі більшості нема одноголосної підтримки представників більшості. Але, принаймні, від представників фракції, які сумарно налічують 233 голоси, поки що, такий законопроект внесений. Він один до одного відтворює ту систему, яка напрацьована робочою групою при Президентові, і говорить виключно про перехід до змішаної системи голосування", - повідомив Князевич.

Нагадаємо, 5 жовтня, міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що у ВР на цьому тижні буде переданий президентський законопроект про вибори народних депутатів. Він також висловив думку, що, незважаючи на різні думки відносно законопроекту, його прийняття відбудеться.

Раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія винесе остаточний вердикт щодо законопроекту про вибори народних депутатів не раніше кінця жовтня. У попередніх висновках наголошується, що в законопроекті відсутня ясність в питання можливості оскаржити результати виборів. Крім того, комісія стурбована тим, що повернення до змішаної виборчої системи може призвести до спотворення результатів виборів на користь влади.