ua en ru

У ВР створено міжфракційне об'єднання "За цифрове майбутнє України"

У Верховній Раді України (ВР) презентували міжфракційне депутатське об'єднання "За цифрове майбутнє України", яке ставить на меті підтримку новітніх технологій і розвиток Інтернету в Україні. До об'єднання увійшли 18 депутатів з 4 фракцій парламенту. Об'єднання очолили народні депутати Ольга Белькова ("Удар"), Андрій Шевченко ("Батьківщина") та Петро Порошенко (позафракційний). Про це повідомляє прес-служба Андрія Шевченка.

"Українські громадяни і бізнес вже давно є повноцінною частиною світового цифрового спільноти, а закони та стиль управління в Україні залишаються у вчорашньому дні. Сильні держави навколо нас втілюють свої цифрові стратегії, а наші чиновники вважають, що їх сторінка в Facebook є апофеозом використання технологій. Це треба змінювати!", - каже Ольга Белькова.

Згідно з установчими документами, учасники об'єднання "За цифрове майбутнє України" хочуть спільно сприяти новітнім технологіям у різних сферах життя. Об'єднання буде працювати над створення бізнес-клімату, сприятливого для високотехнологічних проектів, зокрема, в Інтернеті. Депутати також підтримують електронне управління і максимальне залучення Інтернет-технологій в роботу влади.

"Для нас Інтернет - це не просто величезні можливості для українського бізнесу. Це нова філософія: свобода, прозорість для влади, змогу самому впливати на світ навколо для кожного громадянина. Це те, чого поки Україні не вистачає", - сказав Шевченко.

Одним з перших результатів спільної роботи депутати називають законопроект "Про електронну комерцію" (№ 2306). Він повинен створити умови для захисту і підтримки бізнес-проектів в українському сегменті Інтернету. Депутати планують і далі спільно працювати над законами, а також готові взяти на себе ширше завдання підтримки Інтернет-галузі.