ua en ru

У ВР подано законопроекти про азартні ігри і про державну лотерею

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності податкової та митної політики на засіданні прийняв рішення подати на розгляд до парламенту законопроекти "Про азартні ігри" (автор - народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Сергій Осика) та "Про державну лотерею в Україні" (автори - нардеп від "БЮТ-Батьківщина" Юрій Полунєєв і нардеп від "Партії регіонів" Віктор Корж), передає кореспондент РБК-Україна.
Законопроект "Про азартні ігри" передбачає створення 100% монополії держави на цьому ринку. За словами голови комітету ВР з питань фінансів, банківської діяльності податкової та митної політики Віталія Хомутинніка, законопроект підтримує уряд. "Є відповідний лист і позиція, що уряд підтримує законопроект Сергія Осики", - сказав Хомутиннік.
За даними голови підкомітету з питань акцизного збору законодавчого регулювання ринку спирту, алкоголю і тютюну Олега Царьова 70% українців грають в інтернет-покер на гроші без обмежень.
Що стосується законопроекту "Про державну лотерею в Україні", то, за словами, Полунєєва, його підтримала Європейська асоціація лотерей. За інформацією нардепа, з прийняттям цього закону бюджет України до 2015 року поповниться на більш ніж 2 млрд грн: "Я пропоную підтримати пропозиції, які врегулюють питання, які можуть дати реально до держбюджету значні додаткові кошти. За нашими підрахунками, прийняття цього законопроекту зможе мобілізувати до 2015 р. до держбюджету від 2 млрд грн ".