ua en ru

У ВР подано законопроект про зниження мита на експорт зернових культур, - Калетник

До Верховної Ради подано законопроект про зниження мита на експорт зернових культур. Про це в ході круглого столу заявив народний депутат України, голова комітету Верховної Ради з питань аграрної політики і земельних відносин Григорій Калетник, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми подали эаконопроект, він вже має бути на сайті Верховної Ради, під номером 9239 ... Цей законопроект пропонує, щоб ставки експортних мит були не більше 2 євро за тонну на пшеницю, ячмінь і кукурудзу. Це чисто символічна облікова ставка", - зазначив Калетник.
Крім того, за його словами, на соєві боби, насіння ріпаку, соняшникову олію будуть встановлені мита в розмірі 3%, але не більше 2 євро за тонну бобів і насіння, і не більше 5 євро за тонну соняшникової олії.
Нагадаємо, раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі запропонувало продовжити на 2012 р. мита на експорт зернових.
Законопроектом "Про ставки вивізного (експортного) мита на окремі види сільськогосподарської продукції" пропонувалося встановити ставки мита на експорт пшениці та жита в розмірі 9%, але не менше 17 євро/т, ячменю - 14%, але не менше 23 євро/тонну і кукурудзи - 12%, але не менше 20 євро/т.
Крім того, Мінекономрозвитку пропонувало ввести експортні мита на соєві боби (12%, але не менше 33 євро/т), насіння ріпаку (9%, але не менше 15 євро/т) і соняшникову олію (10%, але не менше 84 євро/т).