ua en ru

У Вінницькій обл. міліція затримала агітаторів, які поширювали листівки на підтримку Катеринчука

У Хмільнику, Вінницька область (округ № 13), міліція затримала агітаторів Миколи Катеринчука, які займалися розклеюванням листівок на підтримку Миколая Катеринчука. Про це повідомляє прес-служба Міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS-EMO.

За словами Катеринчука, "співробітники правоохоронних органів діяли за вказівкою Драженкова".

Відзначимо, що розклеювання листівок у невстановлених місцях регулюється статтею 152 Адміністративного кодексу України: порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів, а також недодержання правил щодо забезпечення чистоти і порядку в містах та інших населених пунктах. Ці дії тягнуть за собою попередження або накладання штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладе\ання штрафу на посадових осіб - від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Місія CIS-EMO в Україні звертає увагу на те, що розклеювання агітаційної продукції у невстановлених місцях увійшло в звичку агітаційних штабів, незважаючи на певну невідповідність українському законодавству. Таким чином, головною проблемою є те, що українські правоохоронці не однаковим способом підходять до агітації в залежності від кандидата, чия продукція розповсюджується.

"Проблему необхідно вирішити на законодавчому рівні: або заборонити, або дозволити розклеювання агітаційної продукції на період виборів. Найгірше в даній ситуації робити вигляд, що проблеми не існує", - прокоментував ситуацію експерт місії CIS-EMO в Україні Олексій Семенов.

Читайте також: В Одеській обл. кандидат у депутати роздає виборцям чайники, - CIS-EMO

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.