ua en ru

У Вінниці міліція затримала чоловіка, який через соцмережу шантажував громадянку Німеччини

Вінницькі співробітники по боротьбі з кіберзлочинністю затримали 40-річного безробітного, який на одному з соціальних сайтів в мережі Інтернет вимагав гроші у громадянки Німеччини. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"До співробітників міліції звернулася громадянка Німеччини із заявою про те, що невідомий на одному з соціальних сайтів вимагає у неї гроші в сумі 600 дол. за нерозміщення компрометуючої інформації щодо неї. Жінка миттєвим перекладом перерахувала половину зазначеної суми, а потім вирішила звернутися за допомогою до міліції", - йдеться в повідомленні міліції.

Незадовго до цього заявниця зареєструвалася на одному з сайтів, де надавалися послуги з передрікання долі. У мага жінка шукала порад щодо вирішення життєвих проблем і спілкувалася з ним виключно по Інтернету, а за надані послуги розраховувалася миттєвими перекладами.

Зіставивши всі факти, заявниця запідозрила, що саме цей маг її шантажує, тільки на іншому сайті. Підозри потерпілої підтвердили працівники міліції, які взялися за розслідування цієї справи. Виявилося, що і "маг", і шантажист - одне і те ж обличчя, і знаходиться він у Вінниці. Зловмисника вирахували по IP-адресою, з якого надсилались загрози.

Майже місяць вінницькі працівники міліції встановлювали і розшукували підозрювану особу. Ним виявився 40-річний безробітний житель Вінниці. Під час огляду помешкання підозрюваного оперативники виявили неспростовні докази його причетності до скоєння даного злочину.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 189 КК України (вимагання). Зловмиснику загрожує до 5 років ув'язнення.