ua en ru

У Венесуелі ув'язнені взяли в заручники 22 охоронці в'язниці

Ув'язнені в'язниці Ель-Родео-II в м.Гатір, що у Венесуелі, взяли 22 охоронці в заручники, вимагаючи медичну бригаду для вивчення ймовірного спалаху туберкульозу. Про це повідомляє телеканал PressTV.

Ув'язнені взяли в полон начальника в'язниці і 21 інших тюремних чиновників опівдні 27 квітня, після того як одного з ув'язнених з підозрою на туберкульоз повернули знову до в'язниці після відвідин лікарні.

Заступник міністра внутрішніх справ Венесуели Едвін Рохас наполягає на тому, що ув'язненому був поставлений діагноз пневмонія, і він не страждає від туберкульозу.

"Ми віримо в мирний діалог, в умовах мирного співіснування і поваги прав людини, не тільки ув'язнених, але і тих, хто працює в пенітенціарній системі", - сказав він.

Е.Рохас повідомив, що медична бригада буде відправлена до в'язниці негайно для безкоштовного обстеження близько 1200 ув'язнених.

Венесуельські чиновники заперечують будь-який спалах захворювання і кажуть, що не будуть вести переговори з ув'язненими, поки ті не звільнять заручників.