ua en ru

В Україні в 2011 р. портфель інвестиційних проектів у державному секторі економіки збільшився до 3,4 млрд дол

Протягом 2011 р. діючий портфель інвестиційних проектів у державному секторі економіки збільшився з 2,5 млрд дол - до 3,4 млрд дол Про це йдеться в інформаційних матеріалах складених прес-службою Кабінету міністрів, які є в розпорядженні РБК-Україна.
"Підписано 6 міжнародних договорів з МБРР, ЕБРР, ЄІБ та KfW на загальну суму 1,6 млрд долл. у секторах транспорту, енергетики та енергоефективності. Це дозволило збільшити протягом 2011 р. діючий портфель інвестиційних проектів у державному секторі економіки з 2,5 млрд дол. до 3,4 млрд дол", - йдеться в повідомленні.
Крім того, за підсумками 2011 р. портфель проектів з міжнародними фінансовими організаціями складає 36 проектів на загальну суму 9,5 млрд дол. серед яких на стадії підготовки перебувають 16 проектів, на загальну суму 6,1 млрд дол.,. на стадії реалізації 20 проектів на загальну суму 3,4 млрд дол.
На сьогоднішній день 86% діючого проектного портфеля з МБРР зорієнтовано на підтримку реального сектора економіки. Найбільший обсяг ресурсів міжнародних фінансових організацій сконцентровано у сферах транспорту (51%) та енергетики (31%). У рамках міжнародної технічної допомоги станом на 1 січня 2012 р. в Україні реалізуються 209 проектів загальної контрактною вартістю близько 3 млрд дол.
Як повідомлялося раніше, кожен шостий інвестується в Україну долар за роки незалежності припав на проекти, що реалізуються в Дніпропетровській області.